Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer här.OK

Klinisk Kinesiologi

Kinesiologi är en diagnostisk undersökningsmetod där man använder manuell muskeltestning för att kommunicera med det centrala nervsystemet.

Ingående behandlingsmetoder görs inom "Hälsotriaden" där man jobbar inom tre olika arbetslägen: Elektromagnetiskt, strukturell behandling och näringsmässig behandling.

För att ta sig till de olika arbetslägena görs en kroppsbalansering med aurasoma oljor som testas ut vid grundbalanseringen.

TL #2     Undersökning som ger information om Yang's infiltration av Yin, samt
TL #1     Undersökning som ger information om Yin's infiltration av Yang

Genom de ingående kroppsbalanserande oljorna samt kunskap om de olika arbetslägenas innebörd blir det möjligt att söka efter obalanser i hela kroppssystemet där brister och belastningar kan finnas.

Undersökningen ger information om belastningar såsom tungmetaller, kemikalier, näringsbrister, diverse olika mikrober samt gifter som dessa producerar och var de finns. Det blir då möjligt att testa fram medel för att avlägsna dessa från kroppen.

Näringsämnen har många olika uppgifter att fylla när de tas upp av kroppen. Dels som "bränsle för motorn", dels fungera som bindande näringsämnen för borttransport av till exempel tungmetaller, kemikalier och div olika giftiga ämnen som kan florera i kroppen och gör att den inte mår bra.

Homeopatiska energiblandnngar 1) kan bli användbara som stimulansämnen, ibland ihop med näringsämnen för att kroppen skall göra sig av med olika typer av belastningar.

1) Enbart energin av olika ingredienser och av olika intensitet finns i blandningen.

Sacrokraniella behandlingar 2) blir en del av helheten för att få bort olika låsningar som uppkommit på grund av olika belastningar. Effekterna blir både fysiska och psykiska.

2) I vårt kranium finns en ständig rörelse, en rytm, en puls, som gör att spinalvätskan (ryggmärgsvätskan), som omger och skyddar hjärna och ryggrad, pumpas upp och ner i ryggradens duramembran. Detta kallas för den kraniella rytmen och den upprepas i cykler om ca 6-12 sammandragningar per minut. Den pågår hela livet och påverkar hela vår kropp och vårt psyke. Rytmen är lättast att känna på huvudet, men man kan känna den från alla kroppsdelar och den påverkas inte av andning, känslor, vila eller hjärtverksamhet.

Behandlingen går ut på att med mycket, mycket lätta små tryck och vridningar skapa fri väg för ryggmärgsvätskan. Det sker främst via kraniet, ryggraden och bäckenet. En bra terapeut måste öva upp en känsla för att kunna förnimma denna finstämda rytm, som inte får förväxlas med hjärtrytm eller andning.

Det sacrokraniella systemet är intimt förknippat med nervsystemet, muskler, skelett, lymfsystem, blodkärlssystem och det endokrina systemet. Blockeringar i denna pulserande rytm kan få massor av sjukliga effekter på kroppen, till exempel huvudvärk, eksem, stress, dyslexi, hyperaktivitet mm. Rytmen störs av fysiska trauman som bilolyckor, kejsarsnitt, fall på svanskotan, slag i huvudet, idrottsskador och även psykiska trauman. Den sacrokraniella behandlingen stödjer felställningar som utvecklats i kroppen så att musklerna slappnar av och kroppen själv kan inta en ny mer korrekt ställning. Detta leder till bättre flöde i cerebrospinalvätskan och bidrar till läkning i andra delar av kroppen.

Bra örter kan liksom tidigare nämnda ämnen bli aktuella för att balansera upp systemet i helhet. Bland annat som mikrobborttagande samt stimulerande till olika renhetsprocesser.

Energiämnen som blomstermedel samt kinesiska örter kan kroppsligt och mentalt vara avgörande ämnen i helhetsprogrammet och kroppens funktion.

Att få bort olika belastningar i kroppssystemet ger en mer harmonisk samt mer välfungerande kropp att trivas med.

Mikael Gunnarsson
 
 
Kroppen är fantastisk. Vem kan egentligen bättre förmedla det komplexa tillstånd din kropp just nu befinner sig i än din egen kropp och dess inre intelligens?
 

 

Köpings Friskvård och Rehabilitering

 

Mikael Gunnarsson

Kinesiolog

Sakro kraniell Terapeut

KAM Auktoriserad Komplementär och

Alternativmedicinare –Kvalitessäkrad No 633

 

 

Postadress/Besöksadress

Solpunkten i Köping AB

Odensvivägen 5, 731 34 KÖPING

Telefon

0221-185 16

Fax

0221-286 21

E-Mail

micke@solpunkten.se , info@solpunkten.se