Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer här.OK

Skydda din hälsa

i en förgiftad värld

 I Sverige används dagligen cirka 60 000 olika kemikalier. Totalt släpps över 2 500 000 ton kemiska föroreningar ut per år i den miljö vi andas och lever i. Kemikalierna hotar vår odlingsbara jord och även vårt dricksvatten.
 

Tarmar och lever - kroppens primära reningsorgan

En frisk tarmflora fungerar som en barriär mot oönskade molekyler samtidigt som den släpper igenom näringsämnen till blodet, som via levern förs till andra delar av kroppen. Den moderna tidens raffinerade livsmedel, mediciner, allergener och stressade livsstil, gör tarmen genomsläpplig för skadliga substanser. I ett tillstånd känt som "läckande tarm" kan toxiner läcka genom tarmväggarna in i blodet och vidare till levern vilket lägger en extra börda på kroppens primära avgiftningsorgan.

När levern fungerar som bäst omvandlar den giftiga ämnen till vattenlösliga substanser vilka kroppen sedan har möjlighet att utsöndra via njurarna och tarmen. Om levern är försvagad av toxisk överbelastning fungerar den inte effektivt. Då kan toxiner komma att påverka många andra kroppssystem. Detta kan leda till att man får huvudvärk, muskel- och ledont. Man kan även råka ut för trötthet, irritation, depression, förvirring, förstoppning eller diarré. Andra symtom kan vara oregelbunden hjärtverksamhet, influensaliknande tillstånd eller allergiska reaktioner som hösnuva, täppt eller rinnande näsa, nysningar eller hosta.

Fler och fler studier tyder på att toxisk överbelastning också kan leda till svårare tillstånd som autoimmuna sjukdomar exempelvis ledgångsreumatism och neurologiska sjukdomar såsom Alzheimer och Parkinson.

P g a den intensiva börda vi lägger på levern, tillsammans med bristen på adekvat näringsstöd kan levern inte till fullo utföra sin uppgift som avgiftningscentral.
 

Rena kroppen

Vi duschar och tvättar oss regelbundet varje dag. Är det då inte logiskt att också rengöra insidan av kroppen?

Ett viktigt steg i kroppens rening är att eliminera alla giftiga ämnen som belastar systemet. Försök därför undvika så kallad skräpmat och använd enbart renat vatten. Överväg att sätta in en vattenrenare för ditt hushållsvatten.

Nästa steg är att stödja reningsfunktionen hos den överbelastade levern. För detta kan kroppen behöva regelbunden rening en eller två gånger om året. Detta sker bäst genom att tillföra de näringsämnen som levern använder i avgiftningsprocessen.

Prova ett högkvalitativt avgiftningsprogram som effektivt renar levern och andra avgiftningssystem, medan det tillåter matsmältningssystemet att återhämta sig.
 

Näringsämnen som stödjer avgiftning

En reningskur med rätt näringsstöd är effektivare än en traditionell fasta. Avgiftning sker med stöd av specifika näringsämnen. Utan dessa ämnen kan kroppen inte bryta ned miljögifter och kroppens reningsorgan blir överbelastade.

En effektiv näringsdryck som stödjer leverns avgiftningsfunktion bör bl a innehålla:

  • näringsämnen som stödjer leveravgiftning t ex krom, molybden, l-glutation och l-cystein
  • höga halter antioxidanter som minskar halten oxidativ stress
  • en lättabsorberad, vegetarisk och lågallergen proteinkälla som minskar överkänslighet, t ex ett patenterat risprotein.
  • fett från mellankedjade triglycerider som är en bra och lättabsorberad energikälla

Näringsdryckerna UltraClear och UltraClear Plus uppfyller dessa viktiga krav (se UltraClear)

Testa dig själv med vårt Toxicitetstest