Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer här.OK

Fitmeal

Frågor och svar

Får jag använda salt?
Salt är inte skadligt för alla, men har du fått rådet att undvika salt, bör du naturligtvis fortsätta att göra det. Andra kan använda örtsalter, som innehåller mindre salt, men berikar smaken. Undvik alltid glutamat som smakförstärkare.

Vilka andra tillbehör får jag använda?
Smaksätt gärna maten med torkade örter och kryddor. Använd salsa eller tacosås, pepparrot, fransk senap, fettsnål salladsdressing, raps- eller olivolja, örtkryddor, vinäger och citron- eller limesaft. Undvik såser som innehåller smör, matolja, mjöl eller socker.

Får jag dricka kaffe eller te?
Ja, i begränsade mängder. Minska på alla koffeinhaltiga drycker. Smakrika alternativ kan vara Yogi örtteer och citronvatten.

Kan jag använda FitMeal om jag ammar eller är gravid?
Du bör ej använda FitMeal som enda näringskälla. Det går däremot bra att använda FitMeal som näringstillskott, medan du ammar eller är gravid.
 

Får jag använda grönsaker på burk istället för färska?
Färska eller frysta grönsaker är att föredra. Får du tag på konserverade grönsaker utan konserveringsmedel går det bra.

Är FitMeal programmet bra för barn?
FitMeal bör ej användas som måltidsersättning för barn under 12 år. Det är däremot inte skadligt som tillägg till kosten eller som mellanmål.
 

Kan jag ta näringstillskott i samband med FitMeal?
Ja, men tänk på att 2 drinkar FitMeal per dag täcker 65 % av den rekommenderade dagsdosen av alla vitaminer och mineralämnen. Ett glas FitMeal innehåller mer kalcium än ett glas mjölk t ex.

Hur många burkar FitMeal behöver jag för en fyra veckors kur?
Du behöver ca 4 burkar för normal alternativet, 6 burkar för intensiv alternativet och 2 burkar för att behålla en hälsosam trivselvikt.

Hur skiljer sig FitMeal från andra viktminskningsprodukter?
Huvudingrediensen i många viktminskningsprodukter är socker i form av maltodextrin eller sackaros. Det finns inget sackaros i FitMeal och den fruktos som finns i en portion är jämförbar med det som finns i ett äpple. Andra viktminskningsdrycker är mycket söta, innehåller mjölk och mindre protein. FitMeal innehåller nyttiga fytokemikalier, t ex isoflavoner från soja.

Varför är FitMeal unikt?
FitMeal innehåller ej mjölk. Istället används soja som proteinkälla. De komplexa kolhydraterna kommer från ris och ärtor och de enkla kolhydraterna, som ger snabb energi, är fruktos. Fettkällan är rapsolja som är rik på enkelomättade fettsyror. FitMeal innehåller mineralämnena mangan, koppar, krom (GTF Chrome Mate), selen och molybden. Dricker man tre drinkar FitMeal om dagen täcker det dagens behov av näringsämnen.